Home | Book Back Question and Answers | Samcheer Kalvi 7th Science Books Visual Communication

Samcheer Kalvi 7th Science Books Visual Communication

Science : Term 3 Unit 6 : Visual Communication

EVALUATION

I. Choose the correct answer.

1. The Keyboard shortcut is used to copy the selected text

a. Ctrl+c

b. Ctrl+v

c. Ctrl+x

d. Ctrl+A

[Answer: (a) Ctrl+c]

2. The Keyboard shortcut is used to cut the selected text

a. Ctrl+ c

b. Ctrl+v

c. Ctrl+x

d. Ctrl+A

[ Answer: (c) Ctrl+x]

3. How many types of page orientation are there in Libre office Writer?

a. 1

b. 2

c. 3

d. 4

[Answer: (b) 2]

4. If the ruler is not displayed in the screen, _______ option is clicked.

a. View → ruler  

b. view → task

c. file → save

d.  edit → paste

[Answer: (a) View  ruler]

5. The menu is used to save the document

a. File → open

b. file → print

c. file → save

d.  file → close

[Answer: (c) file  save]

II. Answer the following Questions.

1. What is the use for Text document software?

Answer: 

(i) A text file is used to store standard and structured textual data or information that is human readable .

(ii) It is defined in several different formats, including the most popular ASCII for cross.

(iii) Platform usage and ANSI for windows – based operating platforms.

2. What is selecting text?

Answer: Selecting is the process of highlighting text or picking an object. For example, a user may select text to copy, cut or move that text to an alternate location or select a file they want to view. 

3. How to close a document?

Answer: Close the current document by selecting File → Close command on the menu bar or click the Close icon if it is visible on the Standard toolbar.

4. What is right alignment?

Answer: Right alignment is text or page formatting that aligns text along the right side of a page or containing element.

5. How to open an existing document?

Answer: To open an existing document, do any one of the following methods:

(i) Click the Open File button on the menu bar.

(ii) Choose File → Open command from the menu bar.

(iii) Press CTRL+O keys on the keyboard. Each of the above method will show the Open dialog box. Choose the file and click the Open button.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *